Han Bouwmeester

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Samenwerking met vogelonderzoekers

Samenwerking met vogelonderzoekers 3 jaren 3 weken geleden #7

  • Han
  • Han's Profielfoto
  • Offline
  • HBN-Support
  • Berichten: 604
Het valt niet mee on in Nederland een plek te vinden waar je een dergelijke schuilhut kunt plaatsen. Het terrein moet aan de nodige eissen voldoen zoals rust, geen wandelaars en natuurlijk moeten er veel vogels te vinden zijn. Wij hebben het geluk dat we een mooie samenwerking hebben kunnen opzetten met de vogelonderzoekers die hier actief zijn. Een en ander betekent dat je gedurende je fotodag ook geringde vogels zult zien. Enkele soorten zijn tevens voorzien van kleurringen. We hebben af kunnen spreken om dit te beperken tot de voor fotografen wellicht minst interesante soort zoals de koolmees.
Maar waarom vind er eigenlijk vogelonderzoek plaatst en worden vogels van die 'lelijke ' ringen voorzien? Het is goed en nuttig om hier wat meer van te weten. In de fotohut ligt enige documentatie hierover en hier zal ik wat linkjes opnemen naar duidelijke pdf bestanden waarin een en ander helder uitgelegd wordt.
Je kunt zelf een nuttige en zeer welkome bijdrage leveren om gedurende je dag ook wat foto's te maken van vogels die kleurringen om hebben. Probeer dan om beide poten, met de ringen zichtbaar, te fotograferen. Deze foto's kun je naar mij mailen waarna ik ze doorstuur naar de onderzoekers. Zodra hun speurwerk resultaat op heeft geleverd ontvang je als beloning de CV van de gefotografeerde vogel(s) per mail. Erg leuk en leerzaam. Ik en de onderzoekers waarderen het steeds weer enorm om dit soort foto's te ontvangen en we merken steeds meer begrip en belangstelling van de fotografen.

De pdf documenten:

Vogels met een ringetje:
www.vogeltrekstation.nl/sites/vogeltreks...u5/PosterVT_1web.PDF

Hoe een vogel een ring krijgt.
www.vogeltrekstation.nl/sites/vogeltreks...u5/PosterVT_2web.PDF

De resultaten
www.vogeltrekstation.nl/sites/vogeltreks...u5/PosterVT_3web.PDF

Algemene informatie Vogeltrekstation
www.vogeltrekstation.nl/sites/vogeltreks...ne_poster_VTsite.pdf
Bijlagen:
The administrator has disabled public write access.