Han Bouwmeester

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Spiegelglas

Spiegelglas 1 jaar 10 maanden geleden #1608

  • Han
  • Han's Profielfoto
  • Offline
  • HBN-Support
  • Berichten: 538
In enkele van onze hutten maken we gebruik van spiegelglas. Dat doen we alleen daar waar we gemerkt hebben dat het ook een toegevoegde waarde heeft en, vanzelfsprekend zou ik bijna zeggen, gebruiken we alleen het enig juiste glas.
Ik krijg nogal eens wat vragen van fotografen die slechte ervaringen met spiegelglas hebben; dat heeft een oorzaak.
Omdat het erg lastig, zo niet vrijwel onmogelijk, is om aan het juiste glas te geraken én omdat veel hut-eigenaren niet het inderdaad zeer hoge bedrag er voor uit willen geven wordt er vaak glas gebruikt wat niet de juiste kwaliteit heeft. Vaak is het glas te dik waardoor beeldecho's ontstaan en heel veel licht en scherpteverlies optreed.
Bij de HBN-hutten waar we dus glas gebruiken hebben we dus wel het enig juiste hi-tec glas. Mij vragen naar de juiste typering er van heeft geen zin want om niet nader te noemen redenen en afspraken met collega's gaan we dat niet delen.

Het gebruik van spiegelglas alleen is ronduit gevaarlijk voor vogels. Ze kunnen er immers tegenaan vliegen; met dodelijke afloop. Wij hebben samen met collega Bence Maté een maatregel hiertegen genomen in de vorm van een zeer fijnmazig net wat voor het glas hangt. Dit heeft geen enkele negatieve invloed op uw fotobeleving en -resultaten.
Al met al kunt u er dus 100% op vertrouwen dat het door ons gebruikte glas veel meer voordelen dan nadelen heeft en niet ten koste gaat van de kwaliteit van uw beelden.
Laatst bewerkt: 1 jaar 10 maanden geleden door Han.
Discussie gesloten.