Han Bouwmeester

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Kort huttennieuws - opvallende waarnemingen

Kort huttennieuws - opvallende waarnemingen 2 jaren 6 maanden geleden #4

  • Han
  • Han's Profielfoto
  • Offline
  • HBN-Support
  • Berichten: 469
Hier houden we in steno stijl wat opmerkelijke nieuwtje bij. Een extra service dus het kan tussen alle drukte door af en toe wat langer duren eer het bijgewerkt wordt. Bovendien ben ik afhankelijk van de input van de fotografen die de hutten bezocht hebben. Die input is er helaas niet al te veel.
Ik noem alleen de soorten die niet van alle dag zijn of voor mensen wenssoorten zijn.
>>>>
Vanaf nu kunnen jullie foto's groter worden aangeboden dan voorheen. We hebben een test gedaan om te kijken of het forum grotere bestanden aan kan; en dat blijkt prima uit te pakken.
Dus vanaf nu voor iedereen de mogelijkheid om de foto's tot maximaal 1200 pixels aan de langste zijde en 450 kb te plaatsen. We willen hiermee tegemoet komen aan de wens om de foto's in een betere kwaliteit te plaatsen en hopen daarmee gelijkertijd dat het een extra reden zal zijn om die resultaten hier te delen.. Vanwege de toenemende bestandsgrootte roepen we wel op om maximaal 5 foto's te posten dus selecteer echt alleen je beste resultaten.

<<<

Voorzichtig optimisme voor HBN-6. Het water stijgt en er zit nu dagelijks een ijsvogel voor de hut te vissen met nu en dan een grote zilverreiger pal voor de hut. Wie wil testen blijft welkom.

Op 28 oktober is er een klapekster waargenomen voor HBN-3; helaas is het bij een keer gebleven tot nu toe.

Bij 1XL gaat het erg moeizaam met de ijsvogels maar wordt gecompenseerd door bijvoorbeeld een mooie grote gele kwikstaart.

De middelste bonte specht werkt lekker mee bij HBN-4.

Zoals gewoonlijk meer dan prima dagen bij HBN-3 en HBN-7 met ook veel lijsters (grote lijster, zanglijster, kramsvogel, koperwiek)

Goed nieuws uit HBN-1xl want de ijsvogels heeft zich weer gemeld en druk aan het vissen geweest. Tevens kramsvogels, sijsjes, grote gele kwikstaart en blauwe reiger naast de altijd aanwezige vogels.

Kruisbekken terug bij HBN-3

Grote zilverreiger nu en dan bij HBN-1xl

Barmsijsjes bij hutten 1xl, 3, 5 en 7

Update HBN-6: Zoals bekend hebben we grote problemen hier gekregen door de droogte en nog steeds staat het water er laag. Daarom hebben we besloten een zeer radicale verandering door te voeren. Afgelopen zaterdag zijn we met een graafmachine flink aan het werk geweest om de setting 100% te veranderen. Meer nieuws volgt zsm.

Middelste bonte specht bij HBN-4 werkt prima mee.

Bij alle hutten zitten barmsijzen; soms hele wolken van tientallen.

Na een aantal weken afwezigheid heeft zich weer een ijsvogel laten zien bij hut 1xl.

We maken flinke stappen met hut 6. Een compleet andere setting, zichtbaar en onzichtbaar, maar ook in de hut worden wat dingen aangepast zoals een verdere verbetering van het statiefsysteem. Nog een paar dagen, verwacht ik, en we kunnen weer beginnen met vooral actieve buizerds.

In de hutten 1xl, 4 en (straks) 6 zijn sinds vorige week weer gaskachels geplaatst.

Eindelijk; HBN-6 is weer klaar en beschikbaar!
We hebben er flink aan getrokken en ook flink ingegrepen want als je nu naar buiten kijkt lijkt vrijwel niets meer op de voorgaande setting. We hebben nu een meer open gebied met meerdere diepte niveau's en een verhoging waar we vanaf een heel mooi standpunt kunnen fotograferen. Momenteel zijn de ijsvogels en buizerds zeer actief.

HBN-4: Middelste bonte specht, goudvink en sperwer aanwezig!

HBN-1xl: IJsvogel weer actief en klapekster zit in het terrein.

HBN-6: Ijsvogels en buizerd; we zijn weer begonnen.

HBN1XL: IJsvogel werkt weer prima mee, goudvink en barmsijzen

HBN-6: buizerds, ijsvogels, als topper grote zaagbek.
Het is en blijft een beperkt seizoen zoals altijd bij hut 6 nu, dus er zijn lange momenten zonder activiteit met tussendoor grote kans op actie. Goed om te weten.

HBN-3 en 7: Toenemende activiteiten met bij 3 kruisbekken en barmsijzen en beide hutten jagende sperwers.

HBN-6: Vissende aalscholvers en grote zaagbek; volop actie

HBN-6: Buizerds ook lekker actief onderling, aalscholvers en ijsvogels weer aanstaande nu het ijs smelt.

HBN-1xl: Waterral voor de hut!
Laatst bewerkt: 2 weken 3 dagen geleden door Han.
Discussie gesloten.