HBN-5 resultaten

Forums FOTOSCHUILHUTTEN RESULTATEN PER HUT HBN-5 resultaten

 • Dit onderwerp bevat 762 reacties, 99 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op 8 april 2021 door .
25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 763)
 • Auteur
  Berichten
 • #16507
  Han Bouwmeester
  Admin

  Prachtige dag gehad zo te lezen en te zien Art!
  Hopen dat we weer wat meer te zien gaan krijgen van de hut hier want er worden zeker mooie foto’s gemaakt!

  #16496
  Art Wittingen
  Bijdrager

  Voor het paasweekeinde  een extra dag vrij genomen van het werk, en een heerlijk dagje “de kop leegmaken” in HBN5. Het zou een zonnige dag worden met af en toe sluier bewolking en een temperatuur tussen de 9 en net aan 20 graden.   Het beheer van deze hut doe ik samen met Marco en uiteraard Han. Marco had de avond ervoor controle_MG_8360 Boomklever 10 gedaan en al een lijst met waarnemingen voor me ingevoerd met de meest fantastische en zeldzame soorten…(1 April! LOL )

  Bij aankomst liep er een Ree een eindje voor de hut in het bos. Om 7:30 setting in orde gemaakt en wat water bijgepompt en wat voer in een paar kuiltjes en wat vet in de stam geplaatst. Om 16:45 heb ik de hut uitgeveegd, opgeruimd en de luiken weer gesloten. In de tussen tijd ben ik de hut niet uit geweest en zijn er op een paar korte periodes na eigenlijk de hele dag wel vogels aanwezig geweest.  Pimpelmezen halen mos voor het nest, maar zijn steeds snel terug, die zullen dus dichtbij de hut een nestje maken. De Boomklevers halen modder bij de vijver, voor het betere metselwerk.   Uiteraard het logboek zelf ook ingevuld, want we willen graag weten wat er gezien word, ook als het alledaagse soorten zijn die niet op de 1 April lijst van Marco stonden).

  _MG_9008 Boomklever 10_MG_8565 Pimpelmees 10_MG_8231 Holenduif 10

  – Grote Bonte Specht – Koolmees – Roodborst – Pimpelmees – Glanskop – Boomklever – Winterkoning (koppel) – Holenduif (koppel en in de middag 3 stuks) – Vink – Zwarte mees – Houtduif – Sperwer (vrouw) – Tjiftjaf._MG_9397 tjiftjaf 10

  De Sperwer dook vanuit het niets om 15:00 ineens op. Maar de jacht mislukte waarna ze nog terugkwam vliegen en op de tak de omgeving bleef afspeuren._MG_6865 Sperwer 10_MG_6868 Sperwer 10

  Verder nog Ree, Rosse Woelmuis en Citroenvlinder.  En te horen waren nog o.a. Gaaien, Zwarte specht en Groene Specht._MG_8398 Rosse Woelmuis 10

  Groeten Art Wittingen

  #16488
  Andreas
  Bijdrager

  Heute einen Tag im Fotoversteck verbracht. Es war teilweise wolkig.

  – Kohlmeise

  – Blaumeise

  – Sumpfmeise

  – Gr. Buntspecht

  – Kleiber

  – Rotkehlchen

  #16330
  MandyvanSighem
  Bijdrager

  17 februari met z’n tweeën in HBN-5 geweest.

  We waren er rond half 8 en vertrokken pas weer rond 5 uur/half 6. Lange dag dus! Het was heel leuk dat er nog wat sneeuw lag, het was niet te koud gelukkig. We hadden dikke kleding aangetrokken en hebben geen gebruik gemaakt van de kachel.

  Wat we zoals hebben gezien gedurende de dag:

  – koolmezen (veel en vaak)
  – pimpelmezen (veel en vaak)
  – roodborstje (vloog soms tot aan het raam, soms in het netje wat ervoor hing!)
  – grote bonte specht(en)
  – boomklevers (regelmatig)
  – boomkruiper (stuk of 4 keer)
  – woelmuisje (ong. 3 keer)
  – goudhaan (1 keer verderop, 1 keer bij de hut, maar snel weg)
  – keep (paar keer rondom de hut en bij de hut)
  – barmsijs (1 keer, heel snel weer weg!)
  – sijs (stuk of 3 keer)
  – zwarte mees (regelmatig)
  – glanskop/matkop (??) (vaak)

  We hebben nog lang niet alle foto’s uitgezocht, maar wel deze foto van de pimpelmees:

  3H0A1799-bewerkt-bewerkt

  #16287
  Michiel Deiman
  Bijdrager

  Gisteren 29-01 in hut HBN 5 geweest.
  Het weer was helemaal niets, donker/grauw en veel regen.

  Eerste 1 1/2 uur vooral bezig geweest met het beslagen glas.
  Bij aankomst was het in de hut kouder dan buiten, dus zat het condens aan de buitenkant. (gelukkig dat er een kachel is, anders was het meteen einde oefening geweest)
  Na gelang het binnen behagelijker werd, deden de ventilatoren hun werk en bleef het glas mooi.
  Toen nog een half uur moeten wachten tot ook mijn lens condensvrij bleef 🙁

  Gezien het weer hoge ISO en korte sluitertijden.
  Aangezien mijn m43 camera veel meer last heeft van ruis bij hoge ISO dan FF en APS-C, toch met vrij lange sluitertijd moeten schieten, wat veel bewogen foto’s oplevert (wat zijn die meesje bewegelijk), en ingezoomd ook veel zelf toch iets te veel bewogen.

  Aan de meesjes lag het niet, heel veel meesjes in diverse soorten en maten:
  (eigenlijk continue beweging voor de hut, meestal +3)
  Gezien:
  -Pimpelmees         (héél véél en veel tegelijk)
  -Koolmees              (héél véél en veel tegelijk)
  -Glanskop              (héél véél en meerdere tegelijk, elkaar verjagend)
  -Matkop                 (héél véél en meerdere tegelijk, elkaar verjagend)
  -Zwartmees           (héél véél) (2* kort 2 tegelijk)
  -Kuifmees              (paar keer kort)
  -GBS                       (paar keer kort) (1* kort 2)
  -Boomklever         (paar keer kort) (ook aantal keren met z’n tweeën)
  -Groenling            (1* héél kort)
  -Vink                      (2* kort)
  -Roodborstje        (aantal keren kort)

  Glas- en Matkop heb ik thuis op basis van de snavel geprobeerd te determineren, maar daarvan weet ik niet echt zeker hoe vaak welke soort voorbij is gekomen.

  Gelukkig klaarde het tussen 13:00 en 15:30 een beetje op, en heb ik toch nog een paar leuke plaatjes van het Roodborstje, glans- en matkop én zwartmees kunnen maken.

  #16255
  Anand G
  Bijdrager

  Mooie plaatjes van de sperwer. Jammer dat die er niet kwam toen wij er op dinsdag 5 januari waren. Koud was het er, en best wel donker door een groot wolkendeken boven Nederland. Iso opgejaagd naar de 3200, diafragma op f6.3 van de Sigma 150-600 en diafragma voorkeuze stand gebruikt gaf een redelijke sluitertijd. Door de schommelkop en het geheel stevig vast te houden tijdens het fotograferen kwamen er leuke plaatjes uit. Ik had nog een tweede camera met een lens meegenomen waarmee ik kort voor de hut kon fotograferen. Dit gaf mij een beeldvullend plaatje van o.a. het roodborstje en de kuifmees. Voor mij plaatjes om er over een aantal jaren nog steeds ervan te genieten.

  Vogels die wij gezien hebben; koolmees, pimpelmees, kuifmees, middelste- en grote bonte specht, glanskop, boomklever, merel, zwartkop, vink, roodborst en het muisje. Buiten het terrein nog de twee zwarte spechten gezien.2021_misc_jan_-5885_watermerk2021_misc_jan_-6043_watermerk2021_misc_jan_-6108_watermerk2021_misc_jan_-6239_watermerk2021_misc_jan_-7980_watermerk2021_misc_jan_-6391_watermerk

  #16240
  Klaas Pie
  Bijdrager

  Wat een unieke ervaring met die Sperwer op het ijs. En wat een prachtige capriolen Joost.

  #16239
  Klaas Pie
  Bijdrager

  Prachtige foto’s Yvonne

  #16225
  Yvonne
  Admin

  Badderfestijn in HBN5

  Woensdag 16 december sinds lange tijd weer een dagje HBN5 gedaan. Ooit de eerste hut (en zo bleek later ook de enige tot nu toe) waar ik de zwarte specht op de foto mocht zetten.

  Mistige start met 5 graden maar al snel kwam het zonnetje door de bewolking heen en werd het een prachtige dag. Het was een komen en gaan van allerhande klein grut en wat een zin om te badderen hadden ze allemaal. Van de 12 soorten die ik heb geteld zijn alleen de boomklever, de vink en de roodborst niet in bad geweest.

  Na 12u werd het rustig … heel rustig. Op een af en toe opgewonden koolmees of badderende merel na was het voornamelijk een verlaten waterbak. Je zou bijna denken dat er ‘iets’ in de buurt zat, maar niets was minder waar … Het was gewoon een rustig dagje maar wel met een boel badderende gevederde vriendjes.

  Lijstje van vogels:
  Koolmees, pimpelmees, glanskopmees, roodborst, vink, gbs, boomklever, boomkruiper, goudhaantje, winterkoninkje, merel en een kuifmees die een soort van doorstart maakte.

  GBS-na-kalibratie

  pimpelmees-na-kalibratie

  goudhaan-na-kalibratie

  roodborst-na-kalibratie

  boomkruiper-na-kalibratie

  merel-na-kalibratie

  #16222
  Ronny
  Bijdrager

  Prachtige serie.

  #16213
  Peter van Velzen
  Admin

  Mooie plaatjes Joost. En grappig die sperwer op “schaatsen”.

  #16212
  Joost van der Meer
  Bijdrager

  Vrijdag 11 december 2020, hut 5 dus, de eerste dag mét gaskachel; en als-ie eenmaal brandt, is het zeer behaaglijk! Soorten: veel pimpelmezen, kuifmees, winterkoninkje, specht, boomklever, zwartkop, veldmuis, grote bonte specht en veel vinken, maar de JPL_3079JPL_2936JPL_2963JPL_2887JPL_2873JPL_2808JPL_2761JPL_2732kers op de taart was een prachtige juveniele mannetjessperwer die volgens mij voor het eerst van z’n jonge leven op ijs stond, waardoor hij de gekste capriolen moest uithalen om overeind te blijven.

  #16153
  Art Wittingen
  Bijdrager

  12 November kon ik een dagje in HBN5 fotograferen. Ik reed naar de hut met een prachtige rode wolken lucht.

  8:15 eenmaal bij de hut aangekomen, trok het helemaal dicht ging het behoorlijk regenen maar na 9:30 klaarde het redelijk op en kwam af en toe de zon door.

  Ik had de naalden van de Larix zo goed mogelijk verwijderd uit he water, maar vergeefse moeit want al snel lag de gehele vijver weer vol.

  Dit gaf overigens een mooi en apart effect in de foto’s.

  Soorten die ik waargenomen heb:

  Vink; Koolmees; Pimpelmees; Roodborst; Glanskop; Boomklever; Grote Bonte Specht; Kuifmees; Goudhaan; Merel; Matkop; Zwarte Specht (gehoord tot 4 x toe over de dag Zat in het perceel rond de hut te roepen); en een vrouwtje Sperwer.

  Deze laatste maakte wel de show deze dag. 12:15 landde ze achter de haag aan de rechterkant van de hut. Ze kwam door de struiken en begroeïng heen om in de vijver te stappen. Vloog toen een paar keer heen en weer, was erg onrustig en alert maar heeft van 12:17 – 12:27 uitgebreid zitten badderen.

  Om 14:26 zat ze vanuit het niets plotseling weer op de tak. Daar heeft ze tot 14:47 zitten rondkijken en veren poetsen.

  Om 15:15 heb ik de hut verlaten, nadat ik alles had opgeruimd en nog maar eens een poging had gedaan om de Larix naalden uit het water te halen.

  Groeten Art Wittingen

  _MG_2533 Sperwer

  _MG_1868 Sperwer_MG_1945 Sperwer_MG_1954 Sperwer

  #16151
  Jim Oostvogels
  Bijdrager

  11.11.2020

  Ondanks de mist en bewolking was er enorm veel beweging aan HBN-5. Geen 5 minuten zonder vogels aan de poel. Wij verbleven in de hut van 8u tot 16u15.

  Glanskop / Zwarte mees / Kuifmees / Goudhaan / Vuurgoudhaan / Goudvink / Koolmees / Pimpelmees / Boomklever / Boomkruiper / Roodborst / Winterkoning / Merel / Sperwer / Bonte specht m/v / Vink

  Deze hut is zeker voor herhaling vatbaar.

  Sperwer 10.11.2020

   

  #16138
  Francoise Harmsze
  Bijdrager

  Vrijdag 6 november waren wij met 2 personen in HBN-5. Het was een prachtige dag en we hebben ons prima vermaakt. Het was heel rustig weer, zonnig, en vrijwel geen wind. De zon viel afwisselen op plekjes rond de vijver.

  We hebben 3x een klein handje zaad neergelegd en wat vet gesmeerd aan de boom en de stronk. De eerste 2 keren (8u en 11u) zaten met name de pimpelmeesjes te popelen. Ze aten het zo ongeveer onder onze handen weg! De derde keer (14u) was het kennelijk minder urgent en duurde het langer voor ze kwamen kijken. Maar na afloop viel er niets op te ruimen, ook het laatste voer is toch allemaal opgegeten.

  Het grootste deel van de dag was er activiteit. Af en toe even 5 minuten niemand, maar soms ook veel activiteit en niet alleen na het voederen. Bijvoorbeeld een groep-badsessie. Na 15:30 werd het echt rustig, eigenlijk kwamen er toen vrijwel geen vogels meer. Alleen de muis liet zich toen zien. Bovendien werd het licht ook echt minder. 16u zijn we weggegaan, voor het licht helemaal weg was.

  De duizenden foto’s moeten we nog uitzoeken, maar hier is alvast het lijstje van wat we gezien hebben. Highlight voor ons was het goudhaantje dat uitgebreid zat te badderen. We hebben wel uitgekeken naar een groene of zwarte specht, want we hoorden zo iets, maar we zagen hem niet.

  Lijst_HBN5

  #16131
  Esther en Bas
  Bijdrager

  Vorige zaterdag 30 Oktober zijn wij voor het eerst naar een vogelhut geweest.

  We wisten eigenlijk niet zo goed wat we ervan moesten verwachten maar het was erg leuk.

  We waren ons aan het instaleren en ik ging wat voer buiten leggen en terwijl ik aan kwam lopen lagen de koolmezen al op de loer.

  Nadat we wat voer hadden neergelegd kwamen er ook van alles aan, we hadden niet verwacht dat dat zo snel zou gaan dus de camera’s waren nog niet ingesteld…. leer momentje dat doen we de volgende keer andersom.

  Er is veel langs gekomen:

  Bonte Specht – Boom klever -Boom kruiper – Koolmees – Pimpelmees – Goudhaantje – Kuifmees – Zwartkop – Vink – Muis en als klap op de vuurpijl de sperwer, wat was die mooi. Hij nam uitgebreid een bad. Mooi om te zien hoe voorzichtig hij is.

  We waren er om 8:00 uur en zijn om 14:00 weg gegaan. Bas was echter zijn portemonnee vergeten en moesten terug. Het was de hele ochtend bewolkt geweest met zelfs wat lichte regen maar toen we teruggingen begon de zon te schijnen.

  Even met de beheerder Marco geappt want wij hadden ons al afgemeld of we toch nog even mochten blijven, dat was geen probleem. En dat was niet voor niets de specht kwam nog even in heel mooi licht!

  Al met al een top dag en 6000 foto’s rijker…. Pfffff dat was wel even een klus.

  Omdat het toch wel donker was hebben we op hoge ISO moeten fotograferen maar ben wel tevreden voor de eerste keer!

  DSC06082-denoise-denoise_resize

   

  DSC06534-denoise-denoise_resize

   

  DSC07595-denoise-denoise_resize

   

  DSC06563-denoise-denoise_resize

   

  DSC07866-denoise-denoise_resize

   

  DSC08165-denoise-denoise_resize

   

  DSC08545-denoise-denoise_resize

   

  DSC08718-denoise-denoise_resize

  #16103
  Maarten Graat
  Bijdrager

  23 Oktober heb ik sinds lange tijd weer eens een dag  in een hut van Han kunnen zitten. De weersomstandigheden waren eigenlijk ideaal: de hele dag bewolkt, maar ook weer niet al te donker. Toch moest ik m’n iso’s wel redelijk opschroeven om rond de 1/250ste te blijven.

  Het was ook wat drukte rond de hut betreft een ideale dag. Eigenlijk was er de hele tijd wel iets te zien, maar in de middag waren er wel enkele momenten dat er een kwartiertje/ 20 minuten even rust was.

  De soorten die ik gezien heb en vast heb kunnen leggen zijn de volgende: Boomklever, Boomkruiper, Gaai, Glanskop, Goudhaantje, Grote Bonte Specht, Grote Lijster, Koolmees, Kuifmees, Merel, Pimpelmees, Roodborstje, Sijs, Sperwer, Vink, Winterkoninkje en Zwarte Mees.

  Een aantal keer heb ik de Zwarte Specht in de buurt va de hut gehoord, maar helaas liet hij zich niet bij de hut zien. Het was 1 van mijn wenssoorten, maar Grote Lijster en Goudhaantje stonden ook op dit lijstje, dus eigenlijk was de dag meer dan geslaagd.

  Toen ik na een lange dag weer naar de auto liep, hoorden ik zelfs 2 Zwarte Spechten. Bij de auto aangekomen, bleek er 1 in het bosje aan de overkant te zitten en kreeg ik hem zelfs nog even in beeld. Alsnog even gezien was een waardige afsluiter voor een geslaagde dag.

  Han en Marco weer bedankt voor het mogelijk maken van deze heerlijke manier om dicht bij de vogels te kunnen zijn!

  Maarten

  BoomkruiperGoudhaantjeGoudhaantje2KuifmeesPimpelmeesSperwerSperwer2Zwarte Mees

  #16035
  Ria van der Helm
  Bijdrager

  HBN 5, zaterdag 17 okt 2020, was een rustige herfstdag, veel bewolking en af en toe een zonnetje, ca 10 graden. waar voorheen de roodborstjes je opwachten is het tegenwoordig de boomklever die ongeduldig in je buurt fladdert tot je eindelijk klaar bent met voeren en de hut ingaat. ik ging voor het kleine grut zoals goudhaantje, kuifmees, mat/glanskop en boomkruiper. kreeg er de grote lijster en sperwer bij. sperwer kwam rond 12:00u even badderen

  om de lijst compleet te maken: koolmezen, pimpelmezen, vinken, roodborstje, boomklevers, GBS koppel waarvan het mannetje regelmatig met zn spiegelbeeld aan de haal ging, vl gaai, merel bijna volwassen man, winterkoninkje, muizen, er kwamen 2 reeën voorlangs , ca 15 m voor de hut rond 12:30u. kortom mooie dag. nb wat al eerder voorbij kwam: sprietjes aan de rechterkant van de vijver mogen eruit.

  DSC00075 (2)DSC09925 (2)DSC00361 (2)DSC00284 (2)DSC00399 (2)DSC00455 (2)DSC09759 (2)DSC09794 (2)

  #16017
  Klaas Pie
  Bijdrager

  Mooie foto’s Wim, en wat een geluk met de Goudhaantjes, leuk hoor.

  Groet, Klaas

  #16016
  Wim Coene
  Bijdrager

  Zaterdag 10 october in HBN-5 geweest, al voor zonsopgang in de hut. Veel bedrijvigheid bij het ochtendgloren, het zonnetje doet zijn uiterste best, maar toch te weinig licht voor goede foto’s op dat vroege moment, wel een heel mooi spektakel, echt een aanrader. Vooral de grote bonte spechten zijn in het begin erg actief, het is een mengelmoesje van twee volwassen GBS-en, en minstens twee opgegroeide juvenielen. Later op de dag vliegt nog een adult GBS recht met de sterke bek op het fotoglas af, wat een knal, maar gelukkig geen schade aan het dure foto-glas en de GBS vliegt zonder een krimp terug van waar ie gekomen was, knap hoe die spechten-hersenen zo’n frontale botsing opvangen. Dan verder het typisch drukke gedoe van de kool- en pimpelmezen, samen met de wat luiere luie vinken. Soms na een doodse stilte weer een drukke periode, zeker in de vroege namiddag. Plots een koppeltje goudhaantjes, wauw, dat is puur kicken. En het koppeltje matkop-mezen niet te vergeten, ook zo’n mooi getekende mees. Daarnaast nog een koppel zanglijsters, waarvan een heel dicht bij de lens durft te komen. Verder stelen ook de badende roodborstjes de show. Om de oogst ter vervolledigen (maar niet in de getoonde foto’s): meerdere boomklevers, 1 boomkruiper, 1 zwarte mees, 1 sijsje, 1 mannetje zwarte specht 3x op afstand gespot, 1x buizerd (?) meerdere keren horen roepen. De vogel waar we uiteindelijk voor gekomen waren hebben we niet gezien, de sperwer geeft niet thuis, sobeit: de natuur laat zich gelukkig niet dwingen. Hopelijk een volgende keer ietsje meer geluk, want de dag voor wij kwamen verscheen de sperwer wel voor de lens van Anneke (dat was op vrijdag 9 october).

  GOU 01 IMGa_20201010_WRAW1250

  GBS 01 IMGa_20201010_WRAW1104

  MAT 01 IMGa_20201010_WRAW1401

  KUI IMGa_20201010_WRAW1361b

  ZAN 01 IMGa_20201010_WRAW1023

  BKL 01 IMGa_20201010_C21A3101

  ROO 01 IMGa_20201010_C21A3297b

   

  #15985
  Han Bouwmeester
  Admin

  Dank voor je input Johan! Fijn dat je weer genoten hebt.

  We gaan naar de punten van de setting kijken; dat is wel aan de beheerders toevertrouwd. het is enorm groeizaam weer nu dus die sprietjes groeien als kool en is dus even lastig bij te houden.

  De statiefkoppen hebben we bewust zo moeten plaatsen om te voorkomen dat ze er af gedraaid en meegenomen kunnen worden; dat is een noodzakelijk kwaad dus.
  In de beginjaren van mijn hutten had ik een lampje in de hut maar helaas bleek dat niet te werken. Te vaak werd vergeten hem weer uit te doen want tijdens het opruimen zie je nog maar nauwelijks dat het nog aan is. Maar een belangrijke reden er mee te stoppen ontstond ook toen we begonnen met spiegelglas want mensen lieten het lampje vaak aan zonder zich te beseffen dat je dan zichtbaar bent voor de vogels.

  Dank ook voor je andere punten en dat de slider bevalt; zijn we nog steeds erg blij mee want het geeft je idd de nodige vrijheid.

  #15971
  JohanAssies
  Bijdrager

  Gisteren met Bas in deze hut gezet. Aangezien we regelmatig een hut boeken, hebben we enig vergelijkingsmateriaal :-). Hierbij wat opmerkingen over zaken die ons opgevallen zijn, wellicht kunnen jullie er wat mee. De tips zijn puur opbouwend bedoeld!

  • De setting van de hut ziet er op zich prima uit. Wel zijn de lange grassprieten aan de rechterkant wat vervelend, ze belemmeren het zicht op het stammetje rechts achterin. Je kant er helaas ook niet goed bijkomen om de lange sprieten weg te halen.
  • Het deel rechts achterin vormt een beetje een rommelig beeld, hierdoor is het lastig in dit stukje mooie foto’s te maken. Jammer, omdat juist in dit hoekje veel vogels gingen badderen.
  • Het slider systeem met de schommelkoppen werkt heerlijk, veel vrijheid om heen en weer te schuiven. Doordat de schommelkoppen echter lager zitten dan de ‘vensterbank’, kan je deze niet helemaal naar links bewegen. De stelknop van de schommelkop verhinderd dat je door kunt draaien. Hierdoor is een klein deel van de setting niet te fotograferen. Mooier zou zijn als er meer ruimte om de schommelkoppen zou zitten.
  • De ventilatoren zijn ideaal, in het begin besloeg het glas een beetje. Met de ventilatoren aan was dit echter snel verdwenen.
  • Een lampje in de hut zou handig zijn bij binnenkomst. Omdat er toch al een accu staat, is dit vrij eenvoudig te realiseren. Zeker omdat LED verlichting bijna geen stroom verbruikt. We hebben het nu met een zaklamp opgelost.
  • De stoelen zijn wat lastig in te stellen. Als je ze eenmaal goed hebt ingesteld zitten ze overigens prima.

  Dan ook nog een aantal zaken die ons positief zijn opgevallen:

  • De hut ligt in een prachtig gebied met een grote diversiteit aan soorten.
  • Erg fijn dat de hut lekker hoog is, je kan er prima in staan.
  • Het slider systeem met schommelkoppen is een aanrader

  Foto’s van ons bezoek zullen we later zeker nog plaatsen, hierbij al wel vast een opsomming van hetgeen wij gezien hebben, in volgorde van verschijning:

  • Grote bonte specht (mannetje, vrouwtje, juveniel) – man en vrouw vlogen elkaar regelmatig in de haren 🙂
  • Fitis
  • Boomklever
  • Matkop
  • Koolmees – stuk of tien in totaal
  • Pimpelmees
  • Vlaamse gaai (even vluchtig op de setting, daarna niet meer gezien, alleen gehoord)
  • Muis (twee verschillende, een kleine en een grote -> ze kwamen gedurende de dag regelmatig langs)
  • Lijster
  • Vink (man + vrouw)
  • Roodborstje (slechts een paar keer vluchtig op de setting)
  • Merel
  • Boomkruiper (ook maar heel kort)
  • Sijs (man + vrouw)
  • Kuifmees
  • Putter
  • Sperwer (van 13:50 tot 14:00 uur badderend)
  • Winterkoninkje
  • Blauwe glazenmaker (libelle)

  Kortom, veel mooie soorten met als hoogtepunt toch de sperwer. Helaas geen groene of zwarte spechten gezien of gehoord. Volgende keer beter :-).

   

  #15967
  Art Wittingen
  Bijdrager

  Mooie serie foto’s Luciano. Fijn dat het zo goed bevallen is. Vooral je boomklever, boomkruiper en de staartmees in het groen zijn prachtig.

  Je had inderdaad een mooie lijst in het logboek staan.

  Had je ook nog foto’s kunnen maken van de witkopstaartmees en de grote barmsijs die je in het logboek had staan?

  Veel plezier en succes bij het volgende hutbezoek.

  Grt Art Wittingen<!–more–>

  #15966
  Luciano
  Bijdrager

  eerste bezoek aan deze fotohut, erg professioneel opgezet en zeer comfortabel, 15 verschillende soorten kunnen vastleggen en de hele dag bedrijvigheid, dus geen moment verveeld. Mooie ervaring en volgende hut al geboekt. Groeten en bedankt, Luciano

   

  https://www.hbnforum.nl/wp-content/uploads/hm_bbpui/15966/ktoadht8vmahjfb6byvfhrj79q393zva.jpg

   

  #15947
  Klaas Pie
  Bijdrager

  Vriendelijk bedankt voor je leuke reactie Frank.

  Groet, Klaas

25 berichten aan het bekijken - 1 tot 25 (van in totaal 763)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.